Här använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är Cookis, läs mer här!

ett mätbart resultat

Arbeta på Mitta - Har just Du det vi söker?

 Se vidare under rubriken Karriär

Mitta köper BG&M Konsult AB – servicesortimentet expanderas

Mitta Mättjänst AB, som ägs av Finlands ledande konsultbolag i mätningsbranschen, Mitta Oy, har förvärvat 100% av BG&M Konsult AB. Det förvärvade bolagets omsättning uppgick år 2016 till 14 miljoner kronor och sysselsatte ca 10 personer. Som en del av arrangemanget blir BGM:s vd Johan Ericsson delägare i Mitta, som ägs av personalen i Mitta-koncernen och det finska kapitalinvesteringsbolaget Helmet Capital.

Mitta har expanderat starkt under år 2016 och omsättningen uppgick till 21,4 miljoner euro, en ökning om 182% från föregående år. Mitta har en ledande marknadsposition i Finland och bolagets affärsområden är mätning, geolaboratorium, geotekniska undersökningar samt miljö- och energitjänster.

Förvärvet av BGM är ett viktigt strategiskt steg för att kunna erbjuda Mittas hela servicesortiment runtom i Sverige. Tidigare under året köpte Mitta Oy mätningsföretaget Motala Mättjänst AB (namnet har ändrats till Mitta Mättjänst AB) och GeoFix Aktiebolag som är specialiserat inom försäljning av mätutrustning och tillbehör inom mätteknik.

”Fint att kunna expandera vårt servicesortiment i Sverige med så snabb tidtabell. Genom förvärvet av BGM kan vi erbjuda våra kunder även geotekniktjänster, såsom geotekniska undersökningar, geolaboratorietjänster och miljötekniska tjänster, vars efterfrågan är kraftigt ökande”; säger Tomas Knutsson, vd, Mitta Mättjänst AB.

”Genom samarbetet med Mitta kan vi bättre än tidigare betjäna vår befintliga kundkrets. Tack vare större resurser kan vi samtidigt inleda flera redan planerade utvecklingsprojekt”; säger Johan Ericsson, vd, BG&M Konsult AB.

Ytterligare information

Mitta Mättjänst AB, vd, Tomas Knutsson, tel. +46 70 623 70 79

BG&M Konsult AB, vd, Johan Ericsson, tel. +46 70 689 15 53

Mitta är grundat år 1989 och är ett finskt internationellt konsultbolag inom mätningsbranschen som verkar i byggandets värdekedja. Mitta är marknadsledare i Finland. Bolagets affärsområden är mätning, geolaboratorium, geotekniska undersökningar samt miljö- och energitjänster.

Mitta sysselsätter över 300 specialister på 30 orter runtom i Finland och Sverige. www.mitta.fi

BG&M Konsult AB är ett svenskt bolag grundat 2010 som är specialiserat inom geoteknik- och miljötjänster. Bolaget har kontor i Linköping, Skövde och Tranås. Bolagets omsättning uppgick år 2016 till 14 miljoner kronor och sysselsätter 10 personer. www.bgm.nu

Motala Mättjänst AB byter namn till Mitta Mättjänst AB

Från och med att Mitta Oy förvärvat samtliga aktier i Motala Mättjänst AB byter företaget namn till Mitta Mättjänst AB.

I övrigt sker inga förändringar gällande bolagsform eller organisations nummer

Nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Finlands ledande konsultbolag i mätningsbranschen, Mitta Oy, har förvärvat 100% av Motala...

Läs mer

Nytt kontor

Publicerad 2016-06-17

Mättjänst utökar nu med ytterligare ett kontor.Det nya kontoret ligger i Hudiksvall, ett område ...

Läs mer

Vi söker personal

Publicerad 2015-12-11

Vi söker nu specialist inom Laserskanning Läs mer under Karriär

Läs mer

Järnväg Stockolm

Publicerad 2015-01-26

Nattarbete Utsättning KTL Fundament

Läs mer

Järnväg Stockolm

Publicerad 2015-01-26

Nattarbete Utsättning KTL Fundament

Läs mer

Mitta Mättjänst AB  |  Sjögatan 27   |  591 30 Motala  |  Tel 0141-21 27 72  |  E-mail:  office@mattjanst.se