Här använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är Cookis, läs mer här!

ett mätbart resultat

Hem / Nyheter

Nyhetsarkiv

Mitta Oy köper Motala Mättjänst AB och Geofix...

Publicerad 2017-04-06

Finlands ledande konsultbolag i mätningsbranschen, Mitta Oy, har förvärvat 100% av Motala Mättjänst AB och Geofix Aktiebolag. De förvärvade bolagens totala omsättning uppgick år 2016 till 33 miljoner kronor och sysselsatte ca 36 personer. Som en del av arrangemanget blir ägarna till de förvärvade bolagen delägare i Mitta, som ägs av personalen och det finska kapitalinvesteringsbolaget Helmet Capital. 

Mitta har expanderat starkt under år 2016 och omsättningen uppgick till 21,4 miljoner euro, en ökning om 182% från föregående år. Mitta har en ledande marknadsposition i Finland och bolagets affärsområden är mätning, geolaboratium, geotekniska undersökningar samt miljö- och energitjänster.  
Dessa förvärv är Mittas första strategiska steg att expandera verksamheten utomlands. Målsättningen för den närmaste framtiden är att kunna erbjuda Mittas hela servicesortiment runtom i Sverige. Motala Mättjänst kommer att ta i bruk Mittas varumärke från och med början av maj. Geofix fortsätter under eget varumärke och bolagets verksamhet skall expandera till den finska marknaden.  
”Vi kände oss smickrade då vi blev kontaktade av marknadens ledande aktör. Nu får vi ytterligare resurser att utveckla vår affärsverksamhet och kan lättare än tidigare utöka vårt serviceutbud”; säger Tomas Knutsson, vd, Motala Mättjänst AB.  
”Vi inledde kartläggningen av den svenska marknaden förra hösten och är väldigt nöjda att nu offentliggöra de första företagsarrangemangen. De förvärvade företagen skapar en bra grogrund för Mittas verksamhet i Sverige. Vi kommer att fortsätta tillväxten både organiskt och genom företagsförvärv.”; säger Timo Hyvönen, styrelseordförande, Mitta Oy.  

Ytterligare information  

Motala Mättjänst AB, vd, Tomas Knutsson, tel. +46 70 623 70 79  

Mitta Oy, styrelseordförande, Timo Hyvönen, tel. +358 400 975 838  

Motala Mättjänst AB är ett svenskt specialistbolag inom mätningstjänster. Företaget, grundat år 2005, är specialiserat på i synnerhet spårmätning och andra tjänster, såsom byggnadsmätning, industrimätning och laserskanning, terrängmodeller, 3-D maskinstyrning och ledningskartering. Företaget har kontor i Motala, Linköping, Stockholm, Helsingborg och Hudiksvall.  Företaget omsatte 28 miljoner kronor år 2016 och sysselsätter ca 35 personer. www.mattjanst.se

Geofix  Aktiebolag är  ett år 1990 grundat företag som är specialiserat på försäljning av mätutrustning. Företaget har en egen nätbutik. Geofix har kontor i Linköping. Företaget omsatte 4 miljoner kronor år 2016 och sysselsätter 1 person. www.geofix.se   

Mitta Oy är grundat år 1989 och är ett finskt internationellt konsultbolag inom mätningsbranschen som verkar i byggandets värdekedja. Mitta är marknadsledare i Finland. Bolagets affärsområden är mätning, geolaboratium, geotekniska undersökningar samt miljö- och energitjänster. Mitta sysselsätter över 250 specialister på 23 orter runtom i Finland. www.mitta.fi

Hämta pressrelease som PDF här...
Hämta pressrelease som WORD DOC här...

Mitta Mättjänst AB  |  Sjögatan 27   |  591 30 Motala  |  Tel 0141-21 27 72  |  E-mail:  office@mattjanst.se